Wybren van Haga begint Belang Van Nederland, oftewel BV NL

De nieuwe partij van Wybren van Haga heet BV NL

Geplaatst  297 Keer bekeken bijgewerkt 3 maanden geleden

De nieuwe partij van Wybren van Haga, Olaf Ephraim en Hans Smolders heeft een naam: Belang van Nederland, afgekort tot BV NL. 

Op 13 mei, Hemelvaartdag werd bekend dat Van Haga zich ging afscheiden van Forum voor Democratie, de partij waarbij hij zich eind 2020 had aangesloten. Olaf Ephraim en Hans Smolders kozen ervoor met Van Haga mee te gaan, in eerste instantie als Groep Van Haga.

Nadat Van Haga eind september 2019 uit de VVD was gezet, functioneerde hij als eensmanspartij in de Kamer, waarna hij aansluiting vond bij Thierry Baudet en een samenwerking begon. Toch hield het niet stand. De directe aanleiding voor de breuk was de vergelijking die Forum voor Democratie partijleider Thierry Baudet maakte tussen de coronamaatregelen en de Tweede Wereldoorlog. Voor bevrijdingsdag was er een omstreden poster uitgebracht door Forum voor Democratie waarvan Wybren van Haga al eerder afstand nam. Volgens hem leidde het af van de inhoudelijke boodschap. Uiteindelijk werd het de reden voor de breuk.

Van Haga's partij is rechtser dan de VVD, maar minder conservatief dan de andere partijen op rechts. Buiten de drie zetels in de Tweede Kamer heeft de partij in de provincie Noord-Brabant ook drie Provinciale Statenleden.


Your reaction?

1
LOL
0
LOVED
0
PURE
0
AW
0
FUNNY
0
BAD!
0
EEW
0
OMG!
0
ANGRY
0 Comments