World Wide Demonstration Amsterdam is een succes

De demonstratie die startte bij de Amsterdam Arena op zaterdag 15 mei is een groot succes geworden.

Geplaatst  328 Keer bekeken bijgewerkt 4 maanden geleden

De World Wide Demonstration van 15 mei in Amsterdam startte bij de Amsterdam Arena. Er hadden zich duizenden mensen verzameld die om twaalf uur gingen lopen en rond half drie weer eindigde op het beginpunt. De schattingen van het aantal deelnemers lopen behoorlijk uiteen, van duizend volgens het Parool tot tienduizend, een getal dat ter plekke genoemd werd. Een geloofwaardige schatting is tussen de vijf- en zevenduizend. 

Voorop in de stoet liep een groep mensen met vlaggen van verschillende landen. Daarachter een linie oud-militairen, gevolgd door de vele duizenden demonstranten, waaronder ook zorgmedewerkers. In de groep waren honderden gele paraplu's te zien, het symbool in de strijd tegen de coronamaatregelen. De sfeer in de groep was vrolijk en uitgelaten. De demonstratie werd gefaciliteerd door de politie en ook de sfeer tussen politie en demonstranten was dit keer gemoedelijk. 

De World Wide Demonstrations worden georganiseerd vanuit Duitsland. Deze demonstratie was de tweede in de serie. De eerste vond plaats op 20 maart jl. Aan de demonstraties doen meer dan honderd steden wereldwijd mee. Het motto van de organisatie is: We will all be there. 

deeljenieuws is onderdeel van VriendenPlek, hét censuurvrije social media alternatief!


Your reaction?

0
LOL
3
LOVED
0
PURE
1
AW
0
FUNNY
0
BAD!
0
EEW
0
OMG!
0
ANGRY
0 Comments