Wie zijn de Nederlandse Freedom Fighters?

Ja, wie zijn de Nederlandse Freedom Fighters die nu ook in Vlaanderen toeslaan? Ze dreigden met een bomaanslag op de kantoren van DPG Media, eigenaar van o.a. de commerciële omroep VTM en de krant Het Laatste Nieuws. DPG Media beheerst ook het nieuws in Nederland met meerdere krantentitels.

Geplaatst  497 Keer bekeken bijgewerkt 5 maanden geleden

Wie zijn de Nederlandse Freedom Fighters?

Ja, wie zijn de Nederlandse Freedom Fighters die nu ook in Vlaanderen toeslaan? Ze dreigden met een bomaanslag op de kantoren van DPG Media, eigenaar van o.a. de commerciële omroep VTM en de krant Het Laatste Nieuws. DPG Media beheerst ook het nieuws in Nederland met meerdere krantentitels.

Omstreden viroloog Van Ranst

De Nederlanders Freedom Fighters doen hun naam 'alle eer aan'. Ze stuurde ook een knokploeg naar de gebouwen van DPG Media in hartje Antwerpen. De Fighters hadden het niet zozeer op de journalisten gemunt. Ze wilden desnoods met geweld het onderduikadres van de Vlaamse viroloog Mark Van Ranst achterhalen. Die bemoeit zich met alles en nog wat maakte er tijdens de coronapandemie een hobby van om steeds meer mensen en groeperingen uit te dagen, nu ook in Nederland. Gelukkig raakten de Fighters niet eens tot bij hun doelwit. De politie was hen te snel af, ontruimde de kantoren van DPG Media die nu dag en nacht worden bewaakt.

Nederlandse Freedom Fighters vechten tegen alles en iedereen

Over de Nederlandse Freedom Fighters is bitter weinig bekend, ook in Nederland. Hun Facebookpagina telt ruim 1400 volgers. De Fighters werden zes jaar geleden boven de doopvont gehouden, maar de stichter bleef onbekend. De toon op die pagina is militant en vooral agressief. Zo schrijft een anonieme beheerder in augustus 2015: "Ik roep al mijn mensen op tot revolutie tegen deze corrupte en smerige staat van premier Rutte en Brussel, geweld mag en kan en zal uiteindelijk moeten toegepast worden maar niet naar de burgers maar naar de dienaren en leiders!!!!! Vergeet niet wij zullen ooit vrij zijn van deze zieke wereld. Love and peace."

Niet extreemrechts 

De 'Freedom Fighters' noemden zich bij de start  nochtans niet extreemrechts.  Eerder integendeel. Thema's die door de leden naar voren worden gebracht, zijn onder meer meer milieuvervuiling door chemiereus Monsanto, onbestrafte pedofilie (al dan niet binnen de Kerk) en oude samenzweringstheorieën rond 'chemtrails' - die stellen dat de witte strepen die vliegtuigen trekken in de lucht 'chemische besproeiing' door de overheid zijn. Gaandeweg winnen samenzweringstheorieën terrein op de Facebookpagina. Zo verschijnen er algauw ook berichten over de rol van de Israëlische inlichtingendienst Mossad bij het neerhalen van vlucht MH17 boven Oekraïne, en wordt verkondigd dat de aanslagen van 9/11 een 'inside job' zijn geweest.

Verschuiving naar Rechts

In augustus 2016 wordt een wissel van de wacht in het beheer van 'Freedom Fighters' aangekondigd, maar nog steeds zonder duidelijkheid over identiteiten. Opvallend is dat daarna de ideologie merkelijk naar rechts opschuift. Zo wordt er in 2018 uitgehaald naar moslims die "op zoek naar confrontatie met Nederland" zouden zijn en komen er ook negatieve boodschappen over vluchtelingen. In de zomer van 2020 begint er ook kritiek op de coronamaatregelen op de pagina te verschijnen. Zo worden oproepen tot actie afkomstig van de groep 'Viruswaanzin' gedeeld. Rond dat thema wordt ook een netwerk van plaatselijke actiegroepen onder de naam 'Wakker Nederland' gepromoot.


Your reaction?

1
LOL
31
LOVED
0
PURE
0
AW
0
FUNNY
0
BAD!
0
EEW
0
OMG!
0
ANGRY
1 Comments

Frank Polman
Frank Polman

Nederlandse Freedom Fighters is de perfecte dekmantel van de overheid om zogenaamd aan te sluiten bij groeperingen die tegen de maatregelen van de regering zijn. Vervolgens deze meestal vredelievende organisaties te stigmatiseren en, proberen, te laten verdwijnen.

REPLY