Ook op Koningsdag niet op een terrasje

De uitkomsten van het Catshuisoverleg zijn uiteraard al 'uitgelekt'

Geplaatst  638 Keer bekeken bijgewerkt 4 maanden geleden

Waar het kabinet door liet schemeren te denken aan versoepelingen in de vorm van het openen van terrassen, winkels en hoger onderwijs en zelfs het afschaffen van de 'tijdelijke' avondklok, is die hoop nu weer de grond in geboord. Per 21 april zullen er hoogst waarschijnlijk geen grote versoepelingen zijn. Die datum schuift voorlopig een week op, dus na Koningsdag, dat op 27 april is. Het zou een mooie gelegenheid zijn geweest om weer eens wat te mogen, als toch heel Nederland een vrije dag heeft om de 54ste verjaardag van onze koning te vieren. Maar nee, ook die dag, hoe hoog te temperaturen ook zullen zijn, moeten we dan maar in onze eigen tuin doorbrengen. De ervaring leert inmiddels dat alle parken en bossen pijlsnel gesloten worden zodra ook maar dreigt dat er meerdere mensen van de frisse buitenlucht en de zon willen gaan genieten. 

Versoepelingen komen pas in beeld als we over de piek van de 'derde' golf heen zijn. Er is al wel voorspeld dat de derde golf korter zal zijn dan in eerste instantie verwacht, maar de datum van 21 april wordt nu als 'nog te vroeg' aangemerkt. Er liggen nog teveel mensen in de ziekenhuizen en er is nog te weinig gevaccineerd. Dit heeft de laatste week weer stagnatie opgelopen omdat het Astra Zeneca vaccin nog verder in een slecht daglicht kwam te staan door een aantal gevallen van ernstige trombose in combinatie met trombocytopenie. Het vaccin wordt nu alleen toegediend aan 60-plussers, eigenlijk een relatief kleine groep, aangezien alle 70-plussers gevaccineerd worden met het vaccin van Pfizer en de nog ouderen inmiddels gevaccineerd zijn. Het vaccinatieproject lijkt hierdoor op een fiasco uit te draaien en Nederland blijft met miljoenen vaccins zitten, aangezien Hugo de Jonge al zijn hoop gevestigd had op het betreffende vaccin en het grootste deel van de bevolking dit vaccin toegediend zou krijgen. Er zijn met spoed 35.000 doses van het Janssen vaccin gereserveerd voor ziekenhuispersoneel. Dit vaccin wordt aankomende week voor het eerst in Nederland gebruikt, en hiervan heb je slechts één dosis nodig. Ook voor dit vaccin geldt dat het voorwaardelijk is toegelaten. De lange termijneffecten zijn dus nog compleet onbekend.

Geen grote verrassingen dus dinsdag. Wellicht kan de persconferentie gewoon geschrapt worden aangezien de uitkomst van het Catshuisoverleg nu toch al op straat liggen. Het is waarschijnlijker dat Hugo de Jonge nog even zal genieten van wellicht één van zijn laatste optredens in de schijnwerpers.

Ondertussen wint het initiatief 'klapstoelenrevolutie' aan bekendheid. Als er niet op een terrasje gezeten kan worden, dan regelen we het zelf! Mensen trekken erop uit met klapstoelen in de auto. Bij horecagelegenheden is vaak wel een kop koffie to go te krijgen en anders kan er een thermosfles meegenomen worden. Klapstoelen uitklappen en zitten maar. Nu maar hopen dat de temperaturen wat gaan stijgen!

 


Your reaction?

0
LOL
0
LOVED
0
PURE
0
AW
0
FUNNY
0
BAD!
0
EEW
0
OMG!
5
ANGRY
2 Comments

Peter van Geest (Team VriendenPlek)

Ze houden gewoon vast aan agenda 2030 en het onder controle houden van de burgers, inclusief depopulatie.

REPLY
Marjolein Matthezing

yep, maar we gaan het ze niet te makkelijk maken!

REPLY