Martin Bosma is kandidaat voorzitter voor de Tweede Kamer

“De Kamer weer als TEGENMACHT. Niet meer als lammetje van het kabinet, maar als leeuw van het dualisme. Nu meer dan ooit. Daarom ben ik kandidaat voor het voorzitterschap” twitterde Bosma.

Geplaatst  321 Keer bekeken bijgewerkt 6 maanden geleden

Martin Bosma (PVV) heeft zich kandidaat gesteld voor het voorzitterschap van de Tweede Kamer. Tot dinsdag 6 april 10.00 uur kunnen kandidaten zich aanmelden, woensdag wordt de nieuwe voorzitter gekozen. De zittende voorzitter, Khadija Arib, heeft aangegeven ook weer in de race te zijn. 

Het is voor Martin Bosma de tweede keer dat hij zich kandidaat stelt voor het voorzitterschap. Ook in 2016 kandideerde hij zich. Toen waren, naast Arib, Madeleine van Toorenburg en Ton Elias zijn tegenkandidaten. Dit keer lijkt het er dus op dat hij alleen Arib als concurrentie heeft. De PVV en Forum voor Democratie hebben al aangegeven de kandidatuur van Bosma te zullen steunen. 

In 2012 is Bosma tijdelijk voorzitter geweest na het aftreden van Gerdi Verbeet en hij is momenteel één van de ondervoorzitters van de Tweede Kamer en leidt dus vaker vergaderingen en debatten. Overigens was hij bij het aantreden van Rutte-3 geen kandidaat voor het voorzitterschap, toen werd Arib zonder concurrentie herkozen.

“De Kamer weer als TEGENMACHT. Niet meer als lammetje van het kabinet, maar als leeuw van het dualisme. Nu meer dan ooit. Daarom ben ik kandidaat voor het voorzitterschap”, twitterde Martin Bosma op 5 april, waarmee hij zijn kandidatuur aankondigde.

Als Bosma gekozen wordt tot voorzitter, zou dat voor het eerst sinds 2006 zijn dat dit ambt weer door een man wordt bekleed. De voorgangsters van Arib zijn Anouschka van Miltenburg en Gerdi Verbeet. De laatste man die voorzitter was, is Frans Weisglas.


Your reaction?

0
LOL
1
LOVED
0
PURE
0
AW
0
FUNNY
0
BAD!
0
EEW
0
OMG!
0
ANGRY
1 Comments

Rudy Deelen (TeamVriendenPlek)
Rudy Deelen (TeamVriendenPlek)

Ik hoop dat hij het deze keer wel wordt.

REPLY