Een goede reiskoffer kopen

Een goede reiskoffer kopen is belangrijk. Dat ondervind je pas wanneer je op vakantie vertrekt met de verkeerde reiskoffer. Dat zorgt vaak voor vervelende problemen. Die kun je best voorkomen door de een goede reiskoffer te kiezen die aan je specifieke reisomstandigheden zijn aangepast. Een goede reiskoffer kiezen is lang niet zo makkelijk dan je denkt. Er is zoveel keuze dat je best de leukste aanbiedingen vergelijkt voor je een definitieve beslissing neem.<br><br>Wat is een goede reiskoffer en waar moet je zeker op letten? 

Geplaatst  198 Keer bekeken bijgewerkt 8 maanden geleden

Een goede reiskoffer kopen: Zo maak je de juiste keuze

Een goede reiskoffer kopen is belangrijk. Dat ondervind je pas wanneer je op vakantie vertrekt met de verkeerde reiskoffer. Dat zorgt vaak voor vervelende problemen. Die kun je best voorkomen door de een goede reiskoffer te kiezen die aan je specifieke reisomstandigheden zijn aangepast. Een goede reiskoffer kiezen is lang niet zo makkelijk dan je denkt. Er is zoveel keuze dat je best de leukste aanbiedingen vergelijkt voor je een definitieve beslissing neem.

Wat is een goede reiskoffer en waar moet je zeker op letten? 

Kijk je ook zo uit naar je zomervakantie? Of je nu voor een citytrip of een veraf vakantie vertrekt, een goede reiskoffer is onmisbaar. Een goede reiskoffer is stevig met de juiste afmetingen en een stevig maar toch licht materiaal. Maar een goede reiskoffer voldoet aan je verwachtingen zodat je onderweg voor geen vervelende verrassingen wordt geplaatst. Een goede reiskoffer is ook veilig. Je bewaart er tijdens je reis namelijk al je waardevolle zaken mee. Niet alleen je kleding en alles wat je vakantie aangenaam maakt, maar ongetwijfeld ook al je reisdocumenten en zelfs je financiën.

Een goede reiskoffer is stevig en comfortabel 

Tijdens je verplaatsingen en ook op je (vakantie) bestemming krijgt je reiskoffer heel wat te verduren. Kies dus voor een stevige koffer uit het juiste materiaal gemaakt. Je hebt namelijk de keuze uit meerdere materialen.

Bestseller

Een goede reiskoffer uit het juiste materiaal

Reiskoffers zijn er in vele materialen, elk met hun specifieke eigenschappen en zowel voor- als nadelen, zoals:

 • Een goede reiskoffer kiezen uit ABS: is flexibel, soepel maar minder sterk en krasbestendig. Dat betekent dat hij na vervorming zijn oorspronkelijke vorm snel terugkrijgt. Een reiskoffer uit ABS is niet precies de meest lichte koffer die je kunt meenemen.
 • Curv reiskoffers: een ideale metgezel voor diegenen die veel reizen. Deze koffers zijn stevig, krasbestendig. Je kunt er ook meer mee meenemen.  Curv is een materiaal dat uit meerdere geweven lagen polypropyleen bestaat en oorspronkelijk werd gebruikt voor de productie van kogelwerende vesten. Een curv koffer weerstaat aan extreme temperaturen. Curv is ook krasbestendig en sterk, maar erg prijzig.

Polycarbonaat koffers

Een reiskoffer van polycarbonaat is opvallend licht en toch sterk en flexibel. Dat vergemakkelijkt het inpakken van je koffer. Een polycarbonaat koffer is vergelijkbaar met een curv koffer. Polycarbonaat is wel minder krasbestendiger en kost ook meer. Polycarbonaat is bestand tegen hogere temperaturen waardoor je reiskoffer niet vervormt tijdens je reis.

Een goede reiskoffer kopen uit Polypropyleen

Polypropyleen is het sterkste materiaal voor reiskoffers. Het wordt vaak gebruikt voor het vervaardigen van Curv koffers. Een polypropyleen reis koffer is een uitstekend alternatief voor diegenen zoeken naar een reiskoffer met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Polypropyleen koffers zijn erg sterk maar meestal zwaarder.

Kies je reiskoffer

Goede reiskoffers uit Aluminium

Populaire reiskoffers uit aluminium zijn ook geschikt diegenen die regelmatig onderweg zijn en stijlvol willen reizen. Aluminium is sterk, comfortabel, duurzaam en heeft een luxe uitstraling. Aluminium reiskoffers kosten meer maar zijn duurzamer en hebben een langere levensduur.

Waar je zeker moet op letten bij een goede reiskoffer kopen

Bij een goede koffer kopen moet je met enkele belangrijke factoren rekening houden om een relatief dure miskoop te voorkomen. Kies voor een reiskoffer met:

 • Het juiste formaat: aangepast aan datgene wat je meestal meeneemt op reis
 • Het juiste aantal wieltjes: je hebt de keuze tussen reiskoffers met twee of met vier wieltjes. De meerderheid geeft de voorkeur aan vier wieltjes. Zo'n koffer is gebruiksvriendelijker en blijft makkelijker staan. Terwijl deze koffers met vier wieltjes vooral geschikt zijn op vlakke terreinen en op de luchthaven, kunnen koffers met twee wieltjes op elke ondergrond gebruikt worden.
 • Een goed slot: is belangrijker dan je denkt. Reis je veel naar de VS? Kies dan een goede reiskoffer met een TSA-slot. Dan moeten veiligheidsagenten je koffer niet openbreken. Ze hebben daar namelijk een aangepaste sleutel voor om dit soort slot te openen. Sommige koffers hebben een ingebouwd TSA-slot, maar je kunt ze ook apart kopen.
 • Opvallende kleur: kies een koffer in een opvallende kleur zodat je hem altijd makkelijk en snel herkent.

Handige reistrolleys

Een goede reiskoffer kopen: Zachte koffers

Kies zoveel mogelijk voor zachte koffers wanneer je vooral kleding meeneemt op reis. Zachte reiskoffers hebben ook nog andere voordelen, zoals:

 • Wegen minder
 • Zijn soepeler en laten zich makkelijker inpakken
 • Worden vaak geopend met een rits waardoor ze een groter volume hebben
 • Zijn verdeeld in meerdere vakken en dat is handig op zaken apart op te bergen
 • Budgetvriendelijk

Harde koffers

Zijn vooral handig wanneer je kwetsbare zaken meeneemt. Andere voordelen van deze harde koffers:

 • Betere bescherming
 • Zijn waterbestendig en houden droog 
 • Vaak uitgerust met vier wielen zodat je ze makkelijker meeneemt en ze stabieler zijn
 • Bijna onbreekbaar, ze overleven de tocht op het vliegveld of in de bus dus makkelijk.
 • Duurzamer met een langere levensduur 

Een goede reiskoffer kopen: Bespaar nooit op kwaliteit

Een goede reiskoffer is een betrouwbare metgezel op al je reizen. Bespaar dus zeker niet op kwaliteit. Je moet daarom niet voor het duurste exemplaar kiezen, maar die met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Aanbevolen


Your reaction?

0
LOL
2
LOVED
0
PURE
0
AW
0
FUNNY
0
BAD!
0
EEW
0
OMG!
0
ANGRY
0 Comments