De prik komt naar je toe deze zomer

Hoe reageer jij als de prik je op de markt wordt opgedrongen?

Geplaatst  671 Keer bekeken bijgewerkt 1 maand geleden

Er gaan prikbussen rijden naar wijken waar de vaccinatiegraad achter blijft en het ministerie van Volksgezonheid overweegt om mobiele priklocaties in te richten op festivals. Alles om de vaccinatiegraad maar zo hoog mogelijk te krijgen. Het Parool meldt letterlijk dat gekeken gaat worden hoe mensen die niet in zijn gegaan op de vaccinatieuitnodiging alsnog verleid kunnen worden om De Prik te nemen. 

Dat veel mensen vanuit volle overtuiging geen vaccinatie willen, lijkt niet in de bewindslieden op te komen. Mensen uit achterstandswijken worden ervan beticht zich vaker dan anderen niet te willen laten prikken en mensen met een niet-westerse achtergrond schijnen hun ouders die geen, of gebrekkig, Nederlands spreken op te jutten om de prik niet te nemen. Om over de bible belters nog maar te zwijgen. Allemaal desinformatie uiteraard. Want de prik is volmaakt veilig. Het priktarget moet gehaald worden. Als een doorgedraaide verkoper die zijn bonus bijna lijkt mis te lopen, verzint Hugo de ene na de andere actie om meer mensen te prikken.

Straks dus wellicht ook op festivals. Voor je naar binnen gaat, loop je langs de witte GGD tent, waar je wordt aangesproken. "Vervelend hè, dat testen steeds voor je kan gaan feesten. Loop even mee, dan zetten we meteen de vaccinatie, hoef je de volgende keer niet meer te testen". Prikje erin, even een kwartiertje kijken of je niet een anafylactische shock krijgt, daarna door de hekken naar het festivalterrein, paar liter bier erin en wellicht een pretpilletje en gaan! De EHBO-ers konden het nog weleens druk gaan krijgen. 

Persoonlijk ervaar ik dit soort acties als bedreigend. Je zult maar niet zo sterk in je schoenen staan en de prikbus tegenkomen op de markt of een braderie, of op het plein bij je supermarkt. De medewerkers spreken je aan: "Ben je al geprikt?" "Nou, nee, want ik wil dat niet." "Maar waarom dan niet? Het is veilig en je doet het voor een ander. Je hebt toch wel iets voor een ander over, we doen het samen. Loop anders meteen even mee, dan doen we het gelijk even." En voor je het weet kom je thuis met brood, vleeswaren en eieren, en een pleister op je arm! Misschien weersta je de medewerkers de eerste, tweede en derde keer. Maar als je Hugo's prikbrigade voor de vijfde of tiende keer tegenkomt, denk je misschien wel: "Dat gezeur, ik ben er kotsbeu van. Zet die naald er maar in, dan zijn we er maar van af!" En dat is nu precies wat bereikt moet worden. De targets worden gehaald, Hugo's cijfers gaan op groen en hij krijgt een schouderklopje van Big Pharma. 

Of jij achteraf misschien spijt krijgt van de opwelling om 'ja' te zeggen, dat boeit niemand. Misschien krijg je wel last van bijwerkingen. Bloedpropjes, hartproblemen, door je benen zakken en wie weet wat er nog meer aan bijwerkingen bij komt. Voor het vaccin van Astra Zeneca is een nieuwe bijwerking in de bijsluiter opgenomen: lekkage in haarvaatjes. Dat stond er niet in toen er volop geprikt werd, want toen wisten ze het nog niet. Wie weet hoe die bijsluiter er volgend jaar uitziet, wat erin staat wat niet bekend was op het moment dat er geprikt werd. En dat geldt voor alle vaccins, want de derde testfase is nog volop bezig. Een testfase die op een flink deel van de wereldbevolking wordt uitgevoerd. Wil jij proefkonijn zijn? 

Let er dus op dat je stevig in je schoenen staat. Bedenk hoe je gaat reageren als je ineens oog in oog staat met een prikbus die naast de kaasboer op de markt staat. Het kan voorkomen dat je met een pleister op je arm thuiskomt. Die pleister kun je er weer afhalen, maar het experimentele vaccin kan nooit meer je lichaam uit.

 

Wil je ook je eigen nieuws maken? Maak een account op deeljenieuws!

Deeljenieuws.nl is onderdeel van het censuurvrije Vriendenplek.nl. Spreek ook in vrijheid. Tot zo!


Your reaction?

0
LOL
0
LOVED
0
PURE
1
AW
0
FUNNY
0
BAD!
0
EEW
4
OMG!
0
ANGRY
1 Comments

Frank Polman
Frank Polman

Misschien krijg je wel last van bijwerkingen. Bloedpropjes, hartproblemen, door je benen zakken en wie weet wat er nog meer aan bijwerkingen bij komt? Dit zijn nog maar onschuldige bijwerkingen. Wat dacht je van de lange termijn bijwerking van bijv ADE? Ofwel vaccinatie afhankelijkheid, dat je lichaam dus niet meer kan overleven zonder een 2 jaarlijkse shot omdat je anders bezwijkt aan een van de huidige onschuldige virusjes? Het is niet bewezen en vaak ontkracht, maar wel iets waar gerenomeerde wetenschappers bang voor zijn.

REPLY