BLCKBX “Overheid censureert zelf op Youtube!” blijkt uit gelekte emails van Big Tech gigant Google...

“Overheid censureert zelf op Youtube!” blijkt uit gelekte emails van Big Tech gigant Google...

Geplaatst  363 Keer bekeken bijgewerkt 4 maanden geleden

“Overheid censureert zelf op Youtube!” blijkt uit gelekte emails van Big Tech gigant Google...

Bekijk de video: https://www.blckbx.tv/videos/overheid-censureert-zelf

“Overheid censureert zelf op Youtube!” blijkt uit gelekte emails van Big Tech gigant Google...

Afgelopen week was de verbazing groot bij Pieter Kuit van de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie toen hij zijn computer opende. Het hele Youtube account was zonder waarschuwingen offline gehaald door Google. Maar de verklaring was nog stuitender;

“We hebben je account van overheidswege opgeschort”.

Ja je leest het goed. “Van overheidswege”. Niet het algoritme noch de WHO guidelines maar de Nederlandse overheid bepaalt nu wie mag praten en wie moet zwijgen en dat is onacceptabel in een democratische rechtstaat. Onderstaande afbeelding is het screenshot dat Pieter Kuit maakte van de bewuste mail en die we ook in de uitzending tonen.

In de studio schoven Pieter en Jade Kuit aan van de BPOC, maar ook 2de kamerlid Wybren van Haga en jurist Jeroen Pols. Alle tafelgasten - inclusief programmamaker Flavio Pasquino - hebben al te maken gehad met censuur en het verwijderen van LinkedIN account en Youtube video’s. Maar ook wetenschappers zoals Professor Bob de Wit - die zelf niet aanwezig kon zijn en een video inzond - is van LinkedIN verwijderd en daarmee is een grens bereikt. De BPOC gaat een bodemprocedure starten, Pols voerde al tientallen zaken maar gaat de komende periode door met een mondkapjes zaak en Van Haga spant samen met BLCKBX een kort geding aan tegen Youtube i.v.m. het verwijderen van diverse video’s inclusief de BLCKBX video op 17 maart. Met name deze video is van groot belang omdat het geen “ medisch misleidende info” betrof - waar Youtube zich veelal op beroept - maar een regelrechte aanval op de democratie door tijdens de verkiezingen een volksvertegenwoordiger de mond te snoeren. Destijds maakten we er onderstaande video over.

USA Senaat neemt stappen tegen Big Tech

Maar er is ook hoop. Afgelopen week kwam het Amerikaanse Senaat met een bijzondere persconferentie. Ze willen het machtsmonopolie van Big Tech aan banden leggen Het monopolie dat de wetenschappelijke discussie en de vrijheid van meningsuiting in het afgelopen jaar heeft gegijzeld en waardoor nog maar 1 waarheid bestaat, de richtlijnen van de WHO en de door de overheid benoemde deskundigen.

In de uitzending tonen we twee fragmenten maar HIER kun je de integrale livestream zijn van het Amerikaanse Senaat waar zeer interessante dingen worden gezegd.

 


Your reaction?

0
LOL
0
LOVED
0
PURE
0
AW
0
FUNNY
0
BAD!
0
EEW
0
OMG!
0
ANGRY
0 Comments

  • BLCKBX “Overheid censureert zelf op Youtube!” blijkt uit gelekte emails van Big Tech gigant Google...
  • Frank Polman